Välkommen till Reklamfeber - bloggen som lyfter intressanta, svenska produkter och idéer och lite lätt diskuterar saker som den svenska företagsmarknaden, reklam och vad framtiden kommer att bära med sig.

Nyhetsbrev

Sensaste inlägg

Heta produkter och företag

Hitta rätt bilbelysning

Fordonsbelysning är ett hett ämne för många bilälskare. Många butiker erbjuder både ljusramper och extraljus av varierande kvalitet vilket försvårar för konsumenterna som sällan har tillräckligt med kunskap om vad som skiljer lamporna åt. Fordonsbelysning kan delas upp i två kategorier, lampor med flood optik och lampor med spot optik. Flood optiken ger ett bra ljus på nära håll, d.v.s nära fordonet i detta fall. Spot optiken eller pencil som det också ibland kallas ger ett smalt och avlångt ljus som är ämnat för längre avstånd vilket ger en betydligt längre räckvidd. En del bilförare gillar att kombinera olika ljusbilder för att få en jämn ljusbild under bilkörningen. Det viktigaste är att man vet vilken typ av belysning man är i behov utav för annars är risken stor att man blir besviken.

Skillnaden mellan extraljusramper och extraljus

När du surfar på nätet så kan du köpa extraljus relativt billigt. Det finns lampor som sträcker sig från 300 upp till 5000 kronor styckvis. Det som skiljer extraljusen åt är framförallt ljusstyrkan och byggkvaliteten. De dyrare extraljusen erbjuder ofta längre garantier på upp till fem år medan budget lamporna ofta ligger på ett år.

Jämfört med extraljusramper så presterar extraljus bättre på långa avstånd men ger därför ett mindre komplett ljus inom närområdet. Detta har främst med optiken att göra då många extraljusramper i den lägre prisklassen sällan har en bra optik vilket förklarar den dåliga prestandan på längre avstånd.

Många väljer ändå en led extraljusramp av estetiska skäl, det är faktiskt snyggare och även lättare att montera på bilen. Ramperna ide högre prisklasserna presterar likgiltigt och i vissa fall t.o.m bättre än extraljus. Priset är inte den mest avgörande faktorn men det går ändå inte att förbise att den är viktig.

27 Apr 2017

Välkommen till Reklamfeber - bloggen som lyfter intressanta, svenska produkter och idéer och lite lätt diskuterar saker som den svenska företagsmarknaden, reklam och vad framtiden kommer att bära med sig.

Nyhetsbrev

Sensaste inlägg